China stuurt voetbaltalenten naar Europa voor training

De Chinese Voetbalvereniging is van plan de komende jaren 500 talentvolle voetballertjes naar Europa te sturen voor jeugdtrainingen. Dat schrijft The New York Times vandaag. De jonge spelers, allen tussen de 15 en 17 jaar oud, zouden onder meer naar Nederlandse clubs moeten om uit te groeien tot een nieuwe generatie voetbalhelden.

De woordvoerder van de Chinese Voetbalvereniging, Dong Hua, zegt dat er op dit moment aan de details van het project wordt gewerkt. De jonge voetballers zouden in groepen van vijf of zes twee tot drie jaar bij een Europese club getraind moeten worden. Dit jaar zouden de eerste tachtig tot honderd talenten de oversteek moeten maken.

Volgens de Chinese media liggen de beste groeimogelijkheden voor Chinese voetballers in de Spaanse competitie. Die zou de meeste overeenkomsten vertonen met de competitie in China. Maar volgens Dong Hua gaat het niet alleen om Spanje. Ook clubs met een goede jeugdtraining in Engeland, Duitsland, Italië en Nederland bieden volgens hem veel mogelijkheden voor het Chinese voetbal.

Om welke clubs het exact gaat en wanneer het project begint, heeft de woordvoerder niet bekendgemaakt. Maar aangezien Ajax sinds vorig jaar november opleidingspartner is van de Chinese Voetbalvereniging lijkt de kans groot dat er in ieder geval een groep talenten voor een paar jaar training naar Amsterdam komt.

Lees ook:Migrant in crisistijd
Lees ook:Ook in Hong Kong belazeren voetballers de boel
Lees ook:Yangtze geen afvaldumpplaats voor studenten
Lees ook:China moet Olympische medaille inleveren
Lees ook:China degradeert corrupte voetbalteams

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>