Ook in Hong Kong belazeren voetballers de boel

Wie dacht dat voetbalcorruptie alleen op het binnenland van China voorkomt, heeft het mis. Ook in de speciale bestuurlijke zone Hong Kong zijn de voetballers lang niet altijd zo eerlijk en sportief als verwacht mag worden. Vijf voetballers zijn deze week gearresteerd omdat ze zich vorig jaar inlieten met de Chinese voetbalmaffia.

Eén van de spelers, Yu Yang, een 27-jarige verdediger van de club Happy Valley, heeft vorig jaar oktober een speler van  tegenstander Fourway Rangers omgekocht. De eerste divisie wedstrijd tussen de twee clubs eindigde in een 2-0 overwinning voor de Fourway Rangers. Of dat ook de uitslag was die Yu met zijn tegenstander had afgesproken, is niet bekend. Maar voor dezelfde wedstrijd werden er nog vier spelers gearresteerd op verdenking van omkooppraktijken.

Het is niet de eerste keer dat voetballers in de speciale regio van China de boel behoorlijk belazeren. In 1998 liepen de corrupte praktijken helemaal uit de hand. Internationals van Hong Kong probeerden toen de spelers van Thailand om te kopen in de kwalificatieronde voor het WK. Dat kwam zes Hong Kong spelers duur te staan. Ze kregen gevangenisstraffen en mogen zich niet meer op het veld van de profvoetballers vertonen.

Lees ook:Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong
Lees ook:Rokende toeristen krijgen het zwaar in Hong Kong
Lees ook:Hong Kong is China’s meest leefbare stad
Lees ook:Hong Kong stemt voor meer democratie
Lees ook:China wil geen democratie in Hong Kong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>