Noord-Korea vraagt Chinezen op WK te juichen

Je zult maar voetbalfan zijn en in Noord-Korea wonen. In het eigen land gaat dat nog wel, maar je nationale elftal aanmoedigen op het WK in Zuid-Afrika is er niet bij. Want als burger van Noord-Korea mag je niet zomaar even een reis naar het buitenland maken. Gelukkig is China er altijd nog om de rol van trouwe bondgenoot perfect uit te voeren. Dus huurt Noord-Korea gewoon duizend Chinezen in om te juichen.

De Chinese voetbalfans mogen in Zuid-Afrika in ieder geval drie keer proberen Noord-Korea naar een overwinning te schreeuwen, bij wedstrijden tegen Brazilië, Portugal en Ivoorkust. Voor elke wedstrijd heeft de Noord-Koreaanse voetbalbond duizend tickets beschikbaar gesteld en alle duizend gaan ze naar Chinezen. Zij mogen de elf van bondscoach Kim Jong-Hun aanmoedigen.

Het gebeurt wel vaker dat Noord-Korea de trouwste bondgenoot vraagt sporters aan te moedigen op grote evenementen. Bij de Olympische Spelen in Beijing werden ook de Chinezen gevraagd plaats te nemen op de tribunes en net te doen alsof ze Noord-Koreanen waren die hun landgenote steunden. Als goede buur wil China uiteraard een dergelijk verzoek ook nu niet weigeren. Bovendien is China er zelf niet in geslaagd zich voor het WK te kwalificeren, dus waarom dan niet gewoon voor je vrienden uit Noord-Korea juichen?

Lees ook:Zuid-Korea zoekt Chinese steun tegen Noord-Korea
Lees ook:Beijing verzet zich tegen Amerikaans machtsvertoon
Lees ook:Medeleven Noord-Korea na fataal schietincident
Lees ook:Gaat Kim Jong-Il nu echt naar China?
Lees ook:China hoopt vooral dat de Korea’s rustig blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>