Chinese voetballers maken Frankrijk in

Het is jammer dat China zich niet heeft gekwalificeerd voor het WK voetbal in Zuid-Afrika. Maar gisteren mochten de Chinese voetballers in een oefenwedstrijd tegen de Fransen laten zien dat ze toch een beetje kunnen voetballen. Met succes. Frankrijk, dat wel gekwalificeerd is voor het WK, werd ingemaakt met 1-0.

Het doelpunt werd in de 68e minuut gemaakt door Deng Zhuoxiang. Deng schopte een vrije trap keihard in het goal van de Franse keeper. Het was één van de weinige kansen die China kreeg, maar het was tevens het bewijs dat één goede kans genoeg kan zijn om een wedstrijd te winnen.

Na de goal van Deng probeerde Frankrijk uiteraard nog wat terug te doen. Het werd nog een paar keer gevaarlijk voor China, maar aan scoren kwamen de Franse spelers niet toe.

Lees ook:Nicolas Sarkozy en Hu Jintao praten over Iran
Lees ook:Sarkozy niet welkom op Olympische opening
Lees ook:China vult Franse zakken
Lees ook:Premier Wen Jiabao zoekt mee in de modder
Lees ook:Lelijkheidswedstrijd in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>