Werkgevers niet blij met voetbalgekke Chinezen

China doet niet mee aan het WK voetbal in Zuid-Afrika. Dat is geen grote verrassing, want hoewel China 1,3 miljard mensen telt en voetbal een geliefde sport is, weet China zich zelden te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Toch zijn er miljoenen Chinezen die het WK op de voet volgen. En daar zijn de Chinese werkgevers helemaal niet blij mee.

Volgens een bericht in de China Daily zijn veel Chinese voetbalfans namelijk van plan zoveel mogelijk wedstrijden live te zien en velen hebben zich zelfs voorgenomen alle wedstrijden van begin tot eind te volgen. Normaal gesproken hoeft dat helemaal niet zo erg te zijn. Integendeel, zo’n WK voetbal is hartstikke interessant. Het probleem is echter dat de klok in China zes uur voorloopt op die van Zuid-Afrika.

In het kort betekent dit dat een groot deel van de wedstrijden voor de Chinese fans ´s avonds laat of midden in de nacht wordt gespeeld. Trappen ze in Zuid-Afrika om 16.00 uur af, dan is het in China al 22.00 uur. Begint een wedstrijd om 20.30 uur, dan beginnen de voetballers in het verre oosten pas om half drie ‘s nachts over het veld te rennen.

En dat vinden veel werkgevers in het voetbalgekke China helemaal niet leuk. Het betekent meer vermoeide Chinezen op de werkvloer, meer ziekmeldingen, meer smoesjes om niet te hoeven werken en een enkeling die zijn baan opzegt om geen minuut van het toernooi te hoeven missen.

Ja, het zijn fanatieke voetbalfans, daar in dat verre Aziatische land. En dit jaar spelen ze zelf niet eens mee. Kun je nagaan wat er gebeurt als China zich de volgende keer wel weet te plaatsen, iets waar ze in 2002 bijvoorbeeld wel in wisten te slagen. Dan hebben de werkgevers pas echt een reden om zich zorgen te maken.

Lees ook:Chinese voetbalfans willen ontslag nationaal team
Lees ook:Wel ja, een WK voetbal editie van Big Brother
Lees ook:Chinese politie jaagt op dronken voetbalfans
Lees ook:Wie wint het WK? Brazilië, zegt China
Lees ook:Noord-Korea vraagt Chinezen op WK te juichen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>