Chinese voetbalfans willen ontslag nationaal team

Chinese voetbalfans baalden er al van dat hun nationale team zich niet had weten te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. En nu de buurlanden het niet heel slecht doen, heeft het nationale elftal het helemaal verbruid en neemt de jaloezie op wel geplaatste landen als Japan, Zuid-Korea en Noord-Korea alleen maar toe.

Uit een onderzoek op kaixin.com, onder 50.000 mensen, zou zelfs blijken dat 97 procent van de ondervraagden vindt dat alle spelers van China’s nationale elftal ontslagen moeten worden. Alleen een compleet nieuw team moet het mogelijk maken om over vier jaar wel mee te spelen in de strijd om de wereldbeker.

De Chinese voetbalfans zijn alleen nog maar kwader geworden op de Chinese elf nu Japan een wedstrijd wist te winnen van Kameroen, Zuid-Korea Griekenland versloeg en Noord-Korea het verlies van Brazilië met 2-1 wist te beperken. Dat alle drie landen de tweede wedstrijd dik verloren lijkt de voetbalfans van China niet te deren.

De laatste keer dat China zich wel wist te plaatsen voor een WK was in 2002. De Chinese elf verloren toen drie wedstrijden in Groep C, kregen negen doelpunten tegen en kwamen zelf niet aan scoren toe. Misschien hebben ze over vier jaar meer succes?

Lees ook:Noord-Korea vraagt Chinezen op WK te juichen
Lees ook:China wint Oost-Aziatisch Voetbalkampioenschap
Lees ook:Zuid-Korea zoekt Chinese steun tegen Noord-Korea
Lees ook:Gaat China Noord-Korea opnieuw beschermen?
Lees ook:Kan China de oorlog nog voorkomen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>