Chinese waterpolosters verslaan olympisch kampioen

Ze zijn olympisch kampioen, de Nederlandse waterpolodames. Maar dat betekent niet dat je in het vervolg alle wedstrijden gaat winnen. Integendeel, op de World League finale in San Diego verloor Nederland van China met 5-7.

De Nederlandse dames deden hun best. Ze begonnen goed, zo lezen we hier. De eerste periode was voor Oranje, maar daarna sloeg China toe. De tweede en de derde periode gingen naar de Chinese waterpolosters en toen was het voor Nederland al te laat om de achterstand nog goed te maken. Volgens de NOS waren de Chinese dames vooral fysiek erg sterk.

De Chinese overwinning betekent niet dat Nederland nu uitgeschakeld is. Noch betekent het dat China zich nu winnaar van de World League mag noemen. Voor beide teams volgen nog wedstrijden tegen Hongarije en Canada. Wie in deze poule wint gaat door naar de echte finale.

Lees ook:Shanghai Expo was gister een beetje van Nederland
Lees ook:Chinese badmintonners zijn opnieuw de beste
Lees ook:WK Voetbal: China verwacht Spaanse overwinning
Lees ook:En jawel, Balkenende gaat ook naar Shanghai Expo
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>