Wie wint het WK? Brazilië, zegt China

Als een groot deel van de Chinese voetbalfans gelijk krijgt, maakt het Nederlands elftal vanmiddag weinig kans tegen Brazilië. Uit een online onderzoek van Shanghai Daily blijkt namelijk dat de meeste Chinezen Brazilië aanwijzen als de volgende wereldkampioen voetbal.

Twintig procent van de 470.000 ondervraagden heeft Brazilië aangewezen als winnaar. En als het de Brazilianen dan toch niet lukt, dan wordt het wel Argentinië of Spanje. Het Nederlands elftal kan weliswaar op veel krediet rekenen bij veel Chinese voetballiefhebbers, maar de Chinezen lijken de kans niet erg groot te achten dat Oranje in de kwartfinale Brazilië inmaakt en vervolgens doorstoomt naar de beker.

Dat voetbal in China een populaire sport is blijkt ook wel weer uit dit onderzoek. 60 procent van de ondervraagden zegt de wedstrijden te zullen zien, ook al heeft het Chinese elftal zich niet geplaatst voor het WK. 33 procent zegt zelfs elke avond en nacht naar de wedstrijden te kijken, ook al moet er overdag weer gewoon gewerkt worden.

Lees ook:WK Voetbal: China verwacht Spaanse overwinning
Lees ook:Chinese voetbalfans willen ontslag nationaal team
Lees ook:Chinezen vaak niet blij met huwelijk en seksleven
Lees ook:Parttime werken? Welnee, liever twee fulltime banen!
Lees ook:Liever een Chinese weerman dan de dokter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>