WK Voetbal: China verwacht Spaanse overwinning

Een dag of acht geleden werd in China nog massaal gedacht dat Brazilië dit jaar de wereldbeker zou winnen bij het WK voetbal. Toen echter wist nog niemand dat Nederland de Brazilianen naar huis zou sturen. Nu Nederland in de finale tegenover Spanje staat, lijken de Chinezen massaal de kant van Spanje te kiezen.

Op de website van de China Daily, de grootste Engelstalige krant van China, staat namelijk een enquête. De vraag is eenvoudig: wie denk jij dat de wereldtitel gaat winnen? Nederland of Spanje? Een ruime meerderheid, 78 procent, kiest voor Spanje. Iets meer dan 20 procent verwacht dat Nederland die laatste overwinning ook aan het rijtje toe zal voegen.

Het zegt natuurlijk niets, zo’n enquête in het verre China over een voetbalwedstrijd die in een heel ander werelddeel wordt gespeeld. Maar het geeft wel weer eens mooi aan dat voetbal er echt toe doet in het verre oosten en dat het Nederlands elftal wel degelijk in de belangstelling staat. Mooi is ook de korte analyse over het Nederlands elftal op dezelfde website: “Achterin moeilijk te breken en gezegend met benijdenswaardige aanvallers. Nederland heeft geen geheim gemaakt van de intenties: “We hebben een missie: we worden wereldkampioen”, zegt assistent-coach Frank de Boer.”

Maar eigenlijk is het verhaal dat in de Beijing Global Times nog veel mooier. Dat gaat namelijk niet zo zeer over de wedstrijd, maar over de voetbalgekte in Nederland. Bij de Dokkumer Vlaggencentrale, in het mooie Friese stadje Dokkum, is namelijk een speciale ‘Holland 2010 kampioen’ vlag in productie gegaan. Daar zat een bedrijfsrisico aan vast, want de productie begon al voor de overwinning op Uruguay. Maar in China kunnen ze de Hollandse voetbalgekte wel waarderen, en ze schrijven er maar al te graag over.

Lees ook:Wie wint het WK? Brazilië, zegt China
Lees ook:Chinees team voor Ajax
Lees ook:WK Voetbal: Chinezen wel blij met Vuvuzela
Lees ook:Succes Nederlands elftal in Chinese media
Lees ook:Google gaat weg, maar blijft wel degelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>