WK-gokkers in Azië massaal gearresteerd

In Hong Kong werd een maand geleden al een deel van de Aziatische gokmaffia opgerold, maar Interpol heeft nu een echt grote slag gemaakt. Ruim vijfduizend mensen in China, Maleisië, Thailand, Singapore en Hong Kong zijn opgepakt omdat ze zich hebben ingelaten met gokken op wedstrijden van het WK voetbal.

Bij de actie hebben de Interpol agenten ruim 10 miljoen dollar in beslag genomen, plus een onbekend aantal telefoons, creditcards, computers, auto’s en andere luxe zaken die je kunt kopen als je een succesvol gokker bent. De internationale politie deed op zo’n 800 verschillende plekken een inval en zegt dat op al die plekken een ruime 119 miljoen euro is ingezet op verschillende WK wedstrijden.

In China is gokken de laatste jaren vaker een probleem geweest. De regering heeft het sluiten van weddenschappen weliswaar verboden en heeft onlangs nog nieuwe maatregelen getroffen, maar daarmee is het probleem nog lang niet opgelost. Begin dit jaar werden er nog twee voetbalteams uit de Chinese eredivisie gezet omdat ze wedstrijden hadden gemanipuleerd. Ook in Hong Kong is het gokken op voetbal de afgelopen jaren behoorlijk uit de hand gelopen.

NOS correspondent Wouter Zwart heeft nog wat meer details over de actie van Interpol:

Lees ook:Rokende toeristen krijgen het zwaar in Hong Kong
Lees ook:“Hong Kong moet luchtkwaliteit verbeteren”
Lees ook:Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong
Lees ook:Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm
Lees ook:China wil geen democratie in Hong Kong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>