Yao Ming betwijfelt of hij ooit weer zo goed wordt

De Chinese basketbalheld Yao Ming betwijfelt of hij ooit weer zo goed wordt als een paar jaar terug. Dat heeft Yao de Chinese media verteld. Yao speelt sinds een aantal jaren in de de Amerikaanse basketbalcompetitie, de NBA. Daar is hij uitgegroeid tot een grote ster, maar het afgelopen jaar kwam hij door een haarscheurtje in zijn voet nauwelijks in actie.

In een interview met de China Daily zegt Yao dat hij niet weet of hij wel weer terug kan komen op zijn oude niveau. De basketballer raakte in mei 2009 geblesseerd en hoopt dat hij in oktober weer bij zijn club Houston Rockets kan spelen. Dan pas zal volgens hem echt duidelijk worden of hij nog op het allerhoogste niveau mee kan draaien.

Ook betwijfelt Yao of hij nog wel in actie kan komen voor het team van China. Yao is één van de grootste moderne helden van China en hem verliezen zou een flinke aderlating voor het Chinese basketbalteam zijn. Maar volgens de basketballer is het belangrijk om nuchter te blijven. ¨Het hangt er vanaf hoe vlot ik herstel en hoe goed ik het seizoen doorkom¨, zegt Yao. ¨Maar laten we realistisch zijn. Door mijn leeftijd (Yao is 30) ben ik niet langer de toekomst van basketballend China.¨

Lees ook:Olympische acties en reacties uit de sporthoek
Lees ook:Vliegverkeer Hong Kong weer op oude niveau
Lees ook:100 slangen krioelen door beddenwinkel
Lees ook:Man bouwt kasteel voor weggelopen prinses
Lees ook:Jongen heeft niet langer 16 tenen en 15 vingers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>