Is Liverpool straks een Chinese voetbalclub?

Er zijn Chinezen die veel geld hebben. Heel veel geld. En wat kun je het beste doen als je veel geld hebt? Investeren. Maar als je veel geld hebt, wil je dat natuurlijk wel in iets leuks investeren. Bijvoorbeeld in een Engelse voetbalclub. Een club als Liverpool bijvoorbeeld, een ploeg die er financieel toch al niet zo lekker voor staat.

De Chinese zakenman Kenny Huang heeft dus maar direct een flink bod gedaan op Liverpool. Huang is bereid 392 miljoen euro op tafel te leggen, waarmee hij direct de schuld van Liverpool bij de Royal Bank of Scotland afbetaalt en hij in één keer een meerderheidsbelang heeft in de voetbalploeg. Anders gezegd, een bedrag waarmee hij zich direct eigenaar van Liverpool mag noemen.

Of Liverpool daadwerkelijk akkoord gaat met dit genereuze bod is op dit moment nog niet bekend. Maar Huang lijkt in ieder geval serieus te zijn in zijn zaak. Huang is bovendien iemand die al wat sporen heeft verdiend in de internationale sportwereld. Zo heeft hij ook belangen in basketbal en honkbal en hij is mede-eigenaar van Cleveland Cavaliers, een Amerikaanse basketbalploeg die in de NBA uitkomt.

Overigens is het niet de verwachting dat Liverpool straks mee gaat draaien in de Chinese voetbalcompetitie. De Engelse topclub blijft gewoon uitkomen in de Premier League. Kunne de fans gewoon ‘You’ll never walk alone’ blijven zingen.

Lees ook:Nieuw statussymbool: waakhond voor 455.000 euro
Lees ook:China’s rijkste kapitalist moet 14 jaar brommen
Lees ook:Nooit meer ‘fry the sheeps leg’ op het menu
Lees ook:Blanken als promotiemiddel bij Chinese bedrijven
Lees ook:Servië betaalt Donaubrug met Chinees geld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>