Internetrecords in China

Voor een land met 1,3 miljard inwoners is het niet vreemd om een enorm aantal internetgebruikers te tellen. Volgens kenners zal China in 2008 het surfersaantal van de VS overschrijden. 210 miljoen Chinezen zitten momenteel minstens een uur per week achter het internet. Geen wonder dat zich tussen die 'netizens' ook een hoop internetverslaafden bevinden. Vooral jongeren, tussen 13 en 30 jaar kunnen zich maar met moeite van het scherm losrukken, blijkt uit een onderzoek onder ruim twintigduizend internetgebruikers. Bijna één op de tien jongeren liegt over zijn internetgebruik en wordt ongelukkig als hij van zijn geliefde computer wordt gescheiden. Van alle cyberjunkies is tweederde van het mannelijk geslacht. Wie deze cijfers eens in real life wil aanschouwen, hoeft alleen maar een willekeurig Chinees internetcafé in te wandelen.

Lees ook:400 miljoen gedupeerd door natuurrampen China
Lees ook:40 miljard voor schonere energie
Lees ook:China bouwt 97 luchthavens
Lees ook:Nog nooit gingen zoveel Chinezen naar de film
Lees ook:Studenteninvasie Verenigde Staten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>