Shanghai gaat kleinere huizen bouwen

Wat moet je doen als een stad voller en voller raakt en alle woningen energievreters zijn? De oplossing is simpel: kleinere huizen bouwen die milieuvriendelijker zijn. In Shanghai is het vanaf 2010 afgelopen met mega-appartementen van 120 m2.

De huizen, die onderdak moeten bieden aan ruim 18 miljoen inwoners, moeten vijftien procent kleiner worden. Daarnaast moet bij alle nieuwbouwprojecten rekening gehouden worden met het energieverbruik. Regenwater en zonne-energie zullen daarbij een uitkomst bieden. Of de grote woonunits uiteindelijk zullen verdwijnen, wordt in de Chinese kranten niet vermeld. Dat zullen we zien als Shanghai, ondanks de kleine appartementjes, ooit écht vol is.

Shanghai Daily

Lees ook:Woekerprijzen op Chinese huizenmarkt
Lees ook:Nog 48 dagen: is Shanghai klaar voor Expo 2010?
Lees ook:40 miljard voor schonere energie
Lees ook:China uiteindelijk akkoord met Bali-overeenkomst
Lees ook:China is VS voorbij als grootste energieverbruiker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>