Dalai Lama zingend onthaald in Washington

De Dalai Lama is gisteren in Washington aangekomen voor zijn meerdaagse bezoek aan Amerika. De spirituele leider van Tibet zal vandaag president Barack Obama ontmoeten, ook al is de Chinese regering daar absoluut niet van gediend. In Washington werd enthousiast gereageerd op de komst van de Dalai Lama. Een groep Tibetanen stond klaar om hun leider zingend te verwelkomen:

Vandaag brengt de Dalai Lama een bezoek aan Het Witte Huis. Hij zal dan zowel in gesprek gaan met Barack Obama als met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton. In Beijing wordt het bezoek van de Dalai Lama aan Washington met argusogen gevolgd. Door de Google crisis en de wapendeal van Amerika met Taiwan zijn de spanningen tussen de twee wereldmachten de afgelopen weken flink opgelopen. Een gesprek tussen de spirituele leider van Tibet en de leider van het Amerikaanse volk zal de relaties voorlopig alleen maar verslechteren.

Lees ook:18 februari: Dalai Lama ontmoet Barack Obama
Lees ook:Beijing keurt bezoek Dalai Lama aan Washington af
Lees ook:Dalai Lama ontmoet Obama en de Amerikaanse pers
Lees ook:Dalai Lama mag Obama niet ontmoeten
Lees ook:Een goed gesprek met de Dalai Lama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>