Dalai Lama houdt wel van China

Goed nieuws voor iedereen die er in de afgelopen weken toch een beetje aan begon te twijfelen: de Dalai Lama houdt wel van China. Dat heeft de geestelijke leider van het Tibetaanse volk gisteren gezegd in een tv-interview bij Larry King op CNN. Het was het eerste interview met de Dalai Lama sinds zijn omstreden bezoek aan president Barack Obama.

In het interview keek de Dalai Lama terug op zijn ontmoeting met Obama, een volgens hem zeer geslaagde ontmoeting waarbij gesproken is over zaken als menselijke waarden en religieuze harmonie. Tibet’s geestelijke leider vertelde Larry King bovendien dat de Chinese overheid de cultuur en religie van Tibet onderdrukt, terwijl China ondertussen beweert dat de Tibetanen nu veel gelukkiger  zijn dan vroeger. Op YouTube is het hele interview met de Dalai Lama in vier delen terug te vinden. Hier alvast het eerste deel:

Lees ook:Dalai Lama mag Obama niet ontmoeten
Lees ook:Een goed gesprek met de Dalai Lama
Lees ook:Dalai Lama zingend onthaald in Washington
Lees ook:Beijing keurt bezoek Dalai Lama aan Washington af
Lees ook:18 februari: Dalai Lama ontmoet Barack Obama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>