Tibet ziet sterke groei toerisme

Tibet wordt steeds populairder onder toeristen. De autonome regio in het westen van China zag in de eerste vier maanden een behoorlijke stijging van het aantal toeristen. Van januari tot en met april werd Tibet bezocht door 279,886 toeristen, ruim 28 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Het overgrote deel van de toeristen die het Tibetaanse landschap en steden als Lhasa, Shigatse en Gyantse bezoeken is Chinees. Van de bijna 280.000 toeristen die dit jaar al voet zette op Tibetaanse bodem was ruim 260.000 Chinees, tegenover 19.000 buitenlandse bezoekers. Wel steeg het aantal buitenlandse toeristen sterker dan het gemiddelde aantal, namelijk 37,5 procent.

Volgens China is de grotere populariteit te danken aan de promtotiecampagnes die de afgelopen tijd voor Tibet zijn gevoerd. Die moeten het totale aantal toeristen in Tibet dit jaar op 6,5 miljoen brengen.

Of de Tibetanen zelf wel zo blij zijn met al die (Chinese) toeristen is nog maar de vraag. Het toerisme is weliswaar een belangrijke bron van inkomsten, veel Tibetanen zijn helemaal niet zo blij dat hun grondgebied wordt overspoeld door Chinezen.

Lees ook:‘Chinees leger martelde bij demonstraties Tibet’
Lees ook:Tibet wil 6 miljoen toeristen en 12 nationale reservaten
Lees ook:10 maart: de Tibetaanse Opstandsdag
Lees ook:Tibetanen treffen Chinees leger bij sit-in
Lees ook:Volgend jaar kun je met Tibet Airlines vliegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>