Nieuw statussymbool: waakhond voor 455.000 euro

Als je veel geld hebt, wil je natuurlijk dat iedereen dat weet. Je koopt een grote auto, een boot en dure kleren. Je laat een groot huis bouwen met een geweldige tuin. En als je in China woont en je hebt nog voldoende geld over, dan doe je er ook nog een waakhond bij. Bijvoorbeeld een Tibetaanse mastiff.

Het aanschaffen van een Tibetaanse mastiff lijkt de nieuwe trend te zijn onder de allerrijksten in China. Voor de hond wordt al snel 600.000 dollar, grofweg 455.000 euro, neergelegd, maar dan heb je natuurlijk ook wat. Want zo’n mastiff wordt in Tibet vaak gezien als een heilige hond. Daar bewaakt hij al sinds mensenheugenis huizen, paleizen en kloosters.

Maar nu is de Tibetaanse mastiff dus op weg het nieuwste troeteldier te worden van China’s miljonairs. Voor de hond is het te hopen dat de rijkaards niet al hun tijd bezig zijn met nog meer geld verdienen. De Tibetaanse mastiff staat namelijk bekend als een echt gezelschapsdier, geen hond die je de hele dag alleen laat om de villa te bewaken.

Lees ook:17-jarige mag in Shanghai de hond niet uitlaten
Lees ook:China voert spiekwet in
Lees ook:Is Liverpool straks een Chinese voetbalclub?
Lees ook:Groene, blauwe en rode honden in China
Lees ook:Elektronische chip voor honden in Guangzhou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>