OV-chip doet het beter in China

In Nederland zijn we er inmiddels aan gewend: bijna wekelijks melden de kranten dat het invoeren van de veelbesproken ov-chipkaart wordt uitgesteld. In China gaat het allemaal wat sneller. In Shanghai is een electronisch metrosysteem al in gebruik en ook in Beijing, waar ik in oktober nog gewoon papieren kaartjes kocht, zal binnenkort alles met magnetische tickets gaan. Over twee maanden moet alles gerealiseerd zijn en het ziet er naar uit dat het hypermoderne systeem zal gaan werken. Fijne bijkomstigheid voor buitenlandse bezoekers: het enorme metronetwerk staat uitgetekend op de achterkant van de nieuwe kaartjes- handig!

CRIENGLISH.com

 

Lees ook:Tweede ticketronde OS gesloten
Lees ook:Big city
Lees ook:World Expo start met massaal weggeven tickets
Lees ook:Zelfmoordpoging voor deelname universiteit
Lees ook:Nieuwe ronde, nieuwe kansen op Olympische kaartjes

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “OV-chip doet het beter in China

 1. david

  dat “hypermoderne” systeem in beijing is al sinds mei 2006 ingebruik in bussen en metro. het wordt alleen uitgebreid in bestaande metrostations. en papieren kaartjes worden naar mijn weten helemaal niet afgeschaft.

  http://www.bjpc.gov.cn/zt/2005gjyp/200603/t114465.htm

  als jij ook links naar de artikelen geeft, dan kan men die artikelen zelf nagaan.

    /   Reply  / 
 2. carolien

  Vreemd dat ik niets van dat systeem heb meegekregen, ben er sinds die tijd toch echt meerdere malen geweest. Volgende maand maar weer goed opletten dus. Links zal ik er voortaan bijplaatsen waar mogelijk. Mooie site heb je trouwens…

    /   Reply  / 
 3. Marcel

  Het veelbesroken systeem in Nederland is afgeleid van het systeem wat in Hong Kong al jaren in gebruik is. Het word gebruikt voor toegang tot metro, tram, trein, bussen en je kunt er bij veel supermarkten en convenience stores mee betalen. De naam is Octopus

  In Engeland is een vergelijkbaar systeem geintroduceerd in Londen, de zogenaamde OYSTER card.

    /   Reply  / 
 4. caroliendircken

  Ok, thanks, dat wist ik niet. Werkt het daar wel helemaal volgens plan?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>