Visummaatregelen in China

Lekker op reis en van plan nog voor een langere tijd China in te duiken? Jammer. Hoewel het nieuws niet officieel is bevestigd door het Chinese ministerie van buitenlandse zaken, hebben verschillende visumbureaus in Hong Kong aangegeven dat China niet van plan is 'multiple entry' visa uit te geven aan toeristen. Het weigeren van visa die meer dan de gebruikelijke dertig dagen geldig zijn, zou een maatregel kunnen zijn na alle kritiek van het buitenland op de Chinese mensenrechtensituatie. Hoewel je hier in Nederland nog altijd een visum kunt aanvragen bij de ambassade, zal het moeilijk worden het visum in Hong Kong te verlengen, zoals veel reizigers en studenten nu doen. De visumaanvraagmoeilijkheden zullen waarschijnlijk duren tot ná de Olympische Spelen.

AP

Lees ook:China wil geen democratie in Hong Kong
Lees ook:Hong Kong stemt voor meer democratie
Lees ook:Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong
Lees ook:Vliegverkeer Hong Kong weer op oude niveau
Lees ook:Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm

1 Reacties // Reageer

One thought on “Visummaatregelen in China

  1. Mette

    Bedankt voor de info. (-:

    Het blijft lastig om de situatie in te schatten, vooral omdat het ieder moment weer kan veranderen..

    Hopelijk kan ik straks toch nog een visumpje lospeuteren…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>