Hangzhou, xihu (westmeer)

De mensen staren als vanouds, de muggen steken als vanouds en het eten smaakt ook min of meer als vanouds, maar daarmee houdt  voor mij de vergelijking tussen Hangzhou en de rest van China wel op. Mooi onderhouden parken, een schitterend meer, voorzien van schone (hurk) wc's en terrassen met prijzen die Nederland ruim voorbijstreven. Dat is wat ik hier de laatste drie dagen heb gezien. Het is anders vakantie vieren dan ik gewend ben, maar helemaal niet verkeerd. Samen met schoonmama (klein en half Chinees), schoonpapa (Hollandser kan niet) en hun twee zoons verken ik de provincie Zhejiang, waar de roots van het gros van de Nederlandse Chinezen ligt.

Hangzhou is ons startpunt en zeker de moeite van een bezoek waard. Het legendarische Westmeer kan je dagen achter elkaar zoet houden. Leg een route eromheen af op een felgekleurde vouwfiets met mandje, slalom om de Chinese toeristen en hun fototoestellen heen tijdens een wandeling of koel een beetje af tijdens een boottochtje naar een van de eilandjes in het meer. Even geen zin meer in de drukte rond het meer? Dan zijn bergtochtjes richting pagoda of een bezoekje aan de zijdemarkt goede alternatieven.

 

Lees ook:KLM start lijnvlucht naar Hangzhou
Lees ook:Dutch Design Expo in Shanghai
Lees ook:KLM vanaf vandaag rechtstreeks naar Hangzhou
Lees ook:Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto
Lees ook:Raad je tekstje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>