Nederlanders niet meer naar China

Eigenlijk is het geen nieuws. Volgens de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisonderneming laten Nederlandse toeristen China dit jaar liever links liggen. Dat het aantal boekingen met 38 procent afnam, kon natuurlijk iedereen op zijn vingers natellen. Zelfs al voor de verschrikkelijke natuurrampen die China de afgelopen maand troffen, was de Volksrepubliek voor toeristen een minder populaire bestemming. Tibet was niet meer toegankelijk, vanwege de rellen die uitbraken, visa werden niet verlengd en bij uitzondering uitgegeven en het land lag al een tijdje onder vuur vanwege mensenrechten in combinatie met de Olympische Spelen. De vraag blijft natuurlijk hoelang de natuurlijke ellende en de koers van de Chinese regering de Nederlanders nog buiten de deur gaan houden. Voor wie wel wil: de retourtjes naar Beijing zijn trouwens op verschillende sites in de 'uitverkoop'.

Lees ook:Nie na China: de cabaretclip tegen de Olympische Spelen
Lees ook:Dalai Lama wil president Hu Jintao ontmoeten
Lees ook:Haagse aandacht voor Chinese mensenrechten
Lees ook:Allemaal naar China
Lees ook:Love, peace & happiness

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>