Beter treinen dan vliegen binnen China

Alle afstanden die ik in China heb overbrugd, heb ik per trein afgelegd. Veertig uur op een hard sleeper was geen straf tijdens een lange reis naar het westen van het land. Pas dit jaar ontdekte ik, wegens tijdgebrek, de luxe van de binnenlandse vluchten. Binnen anderhalf uur van Wenzhou naar Guilin. Verder naar Beijing op een soortgelijke vlucht. De charme van het treinreizen ontbrak, maar van de extra dag op de plaats van bestemming, kon ik het voordeel ook wel inzien. Helaas ontsnapt ook China niet aan de dure brandstoffen en ben ik bang dat ik me voortaan weer in een (steeds sneller wordende) trein zal begeven. De brandstoftoeslag op binnenlandse vluchten wordt in China namelijk 50 procent duurder. Wie in China nog eens ouderwets wil genieten van prijzen die wij in het westen allang niet meer kennen, zal dus voortaan ook over de rails moeten. En kunnen genieten van bijzondere ontmoetingen en geweldig uitzicht.

Lees ook:Chinese reisgekte kost dode
Lees ook:Vlieger op landingsbaan legt vliegveld uren plat
Lees ook:De trein wordt sneller en sneller
Lees ook:China.blog heeft vakantie
Lees ook:Vliegende Fenix, China’s eerste jet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>