26 doden door haperende remmen

In het zuiden van Tibet heeft zich een dramatisch verkeersongeluk voorgedaan. 35 mensen zaten in een vrachtwagen die op weg was naar een klooster in Zhanang. Terwijl de vrachtwagen door de bergen reed, begaven plotseling de remmen van het voertuig het. De vrachtwagen crashte. 26 mensen kwamen om, de overige negen raakten gewond.

Direct na het ongeluk heeft de partijleider van Tibet, Zhang Qingli, de lokale autoriteiten opgeroepen te leren van dit ongeluk en veiligheidsvoorschriften aan te scherpen. Het ziekenhuis in Shannan kreeg van Zhang opdracht de gewonden zo goed mogelijk te behandelen.

Het ongeluk in Tibet is het zoveelste dramatische verkeersongeluk in China. Iets meer dan een week geleden kwamen nog 19 mensen om bij een busongeluk en in 2008 kwamen meer dan 73.000 mensen in het Chinese verkeer om. Belangrijkste oorzaken zijn gevaarlijk verkeersgedrag, slechte wegen en onveilige voertuigen.

Lees ook:Ongelooflijk, zoals die Chinees aan de dood ontsnapt
Lees ook:Drie Chinese busongelukken eisen 48 levens
Lees ook:19 doden en 50 gewonden bij vuurwerkexplosie
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Weer op weg naar 37 duizend doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>