Tibet krijgt vliegveld naast Mount Everest

China is bezig met het bouwen van een nieuw vliegveld. Dat is op zich niet zo verwonderlijk, maar opvallend is wel dat het vliegveld in Tibet komt en vlakbij het begin van de Mount Everest zal liggen. Volgens de Chinese staatsmedia gaat het vliegveld het toerisme in de stad Xigaze een flinke opkikker geven.

The Times of India vermoedt dat China op deze manier probeert de Mount Everest tot een waar klimmersparadijs te maken. Xigaze ligt namelijk op de route naar het Himalaya gebergte en dat zou het voor bergbeklimmers aantrekkelijk moeten maken voortaan het vliegtuig naar Xigaze te nemen. Maar ook de vele tempels in en rondom Xigaze, wat na Lhasa de tweede stad van Tibet is, gaat een vliegreis voor toeristen waarschijnlijk verleidelijk maken.

Het nieuwe vliegveld moet in oktober opengaan en heeft de naam ‘Peace Airport’ gekregen. Waarom voor die naam is gekozen is niet bekend gemaakt, maar het lijkt erop dat China met deze naam probeert het vertrouwen van de Tibetanen te winnen. Of de Tibetanen wel zitten te wachten op nog een vliegveld (het is het vijfde in Tibet) is echter maar de vraag. Veel inwoners van Tibet zullen de komst van het ‘Peace Airport’ eerder beschouwen als de volgende stap in de Chinese overheersing van hun gebied.

En voorlopig zijn de Tibetanen nog niet verlost van de Chinese bouw- en vlieglust. China is namelijk van plan nog een vliegveld in Tibet te bouwen. Dat moet op een hoogte van 4.436 meter het hoogste vliegveld ter wereld worden.

Lees ook:China geeft Nepal gelijk: die berg is 8848 meter hoog
Lees ook:China blijft in de ban van mysterieuze UFO
Lees ook:Volgend jaar kun je met Tibet Airlines vliegen
Lees ook:Tibetanen treffen Chinees leger bij sit-in
Lees ook:Vlieger op landingsbaan legt vliegveld uren plat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>