Ongelooflijk, zoals die Chinees aan de dood ontsnapt

Ze zeggen wel dat sommige mensen een engel op hun schouder hebben zitten. Als dat werkelijk zo is, dan had de bestuurder van de fietstaxi uit de bovenstaande video er zeker weten ook één. De man overleeft op miraculeuze wijze een ongeluk met twee auto’s en een bus.

Het ongeluk gebeurde in Beijing, op zondag 9 mei. De eerste opnames zijn door een beveiligingscamera gemaakt. Na het uitlekken van de opnames werd de man op het Chinese internet al snel uitgeroepen tot de ‘Pedicab God’ (zeer vrij vertaald: God op een fietstaxi). De man en zijn fiets bleven ongedeerd, voor de inzittenden van de witte Fiat liep de crash minder goed af. De bestuurder en zijn dochter kwamen om het leven, de vrouw van de bestuurder raakte zwaargewond.

Hoewel de ontsnapping aan de dood behoorlijk uniek is, is het ongeluk zelf helaas minder uniek. Het verkeer is in veel Chinese steden een chaotische, ongestructureerde overlevingstocht waarbij vooral de wet van de brutaalste geldt. Vorig jaar kwamen er in heel China 68.000 mensen bij een verkeersongeluk om het leven, dat zijn er gemiddeld 186 op één dag.

Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Alweer zo’n rare dood na protest tegen slopers
Lees ook:26 doden door haperende remmen
Lees ook:Overvolle bus kantelt in China: 11 doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>