Chinese trein gaat straks 380 km per uur

Er waren al snelle treinen in China, maar in de komende jaren zullen er nog meer en nog snellere treinen bijkomen in het verre oosten. Gisteren presenteerde de Changchun Railway Vehicles Co., Ltd de ’380A’. Die hogesnelheidstrein haalt een maximumsnelheid van 380 kilometer per uur en zal vanaf  2011 over het Chinese spoor vliegen.

De eerste ’380A’ pendelt volgend jaar tussen Beijing en Shanghai, een afstand van meer dan 1.300 kilometer. Nu nog rijdt daar een gewone trein en doen passagiers er minimaal tien uur over om van stad naar stad te gaan. Maar met de komst van deze sneltrein kan de reistijd behoorlijk worden ingekort.

De komst van de ’380A’ past helemaal binnen de ambities van China. In de afgelopen jaren is het spoornetwerk behoorlijk uitgebreid en zijn de treinen sneller, luxer en nog sneller geworden. Op verschillende trajecten zijn al treinen die 350 kilometer per uur gaan en Beijing heeft zelfs plannen om een lijn op te zetten die uiteindelijk in Londen moet uitkomen.

Toch is de ’380A’ nog niet China’s snelste trein. Dat is de Maglev, de zweeftrein die in Shanghai, tussen het Pudong Airport en Longyang Road passagiers vervoert. Die haalt in een paar minuten tijd een maximumsnelheid van 431 kilometer per uur en er zijn vergevorderde plannen om ook die lijn verder uit te breiden.

Lees ook:De trein wordt sneller en sneller
Lees ook:De snelste trein is van China: 416 km p/uur
Lees ook:China ontwikkelt trein van 600 km per uur
Lees ook:900 kilometer in drie uur, zonder vliegtuig
Lees ook:Schwarzenegger wil Chinese treinen in Californië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>