Zwaar overladen bus valt in ravijn: 11 doden

In het noordwesten van China is een bus in een ravijn gestort. Het ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag op een bergweg in de buurt van Haiyuan. Bij het ongeluk zijn 11 mensen om het leven gekomen, 31 anderen raakten gewond.

Volgens het staatspersbureau van China was de bus zwaar overladen. De bus bood plaats aan 19 passagiers, maar die werden ingenomen door 42 passagiers. Overladen bussen komen overigens regelmatig voor in het verre oosten en zijn vaker mede-oorzaak van zware ongelukken.

Direct na het incident hebben de Chinese autoriteiten maatregelen getroffen. Een hoge verkeersleider werd ontslagen en drie van zijn collega’s werden geschorst. Of deze maatregelen dergelijke ongelukken in de toekomst gaan voorkomen valt echter nog maar te bezien. De verkeersleiders zullen niet bij elke bus gaan controleren of die al dan niet overladen is, noch zullen zij persoonlijk controleren of elke bus technisch in orde is.

Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Ai, daar duikt weer een bus van een klif af
Lees ook:19 doden en 50 gewonden bij vuurwerkexplosie
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:Medeleven Noord-Korea na fataal schietincident

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>