China blijft in de ban van mysterieuze UFO

Foto: China Daily

Iets meer dan een week geleden leverde een UFO in Hangzhou flink wat commotie op. Het ongeïdentificeerde vliegende voorwerp zorgde er zelfs voor dat het Xiaoshan Airport tijdelijk werd dichtgegooid en dat vliegtuigen uit moesten wijken naar andere vliegvelden. Op het internet zijn inmiddels allerlei foto’s en video’s opgedoken, maar een verklaring van het mysterie is nog niet gevonden.

In de China Daily van een paar dagen terug – toch China’s grootste en belangrijkste Engelstalige krant – lezen we dat een niet nader genoemde bron de krant heeft verteld dat de UFO een ‘militaire connectie’ heeft. Hoe die connectie precies in elkaar steekt en hoe een militair vliegtuig (of hoe men dat maar wil noemen) ervoor kan zorgen dat een vliegveld wordt dichtgegooid mag of kan de bron echter niet vertellen.

Ook bij de verkeersleiding van het Xiaoshan Airport lijkt de nodige twijfel te bestaan. Het vliegveld werd op 7 juli van 20.45 uur tot 21.41 uur (lokale tijd) afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. Eén van de bazen van het vliegveld blijft nuchter en denkt niet direct aan buitenaardse wezens. Zijn reactie heeft vooral een praktische inslag. “Wat we allereerst moeten weten is hoe de eigenaar toestemming heeft gekregen om met dit object de lucht in te gaan”, zegt de vliegveldbaas. “Zelfs een luchtballon hoort toestemming te krijgen.”

Op het internet wordt ondertussen volop gespeculeerd over de herkomst van het vliegende voorwerp. Sommigen denken aan aliens, anderen denken dat het een Russische spionage-actie is, of misschien was het wel een Amerikaanse raket. UFO expert Zhang Yunhua probeert ondertussen de gemoederen tot rust te brengen en zegt dat het waarschijnlijk ‘iets heel gewoons is geweest’. Desondanks gaat Zhang wel op onderzoek uit, want een vliegveld sluit je natuurlijk niet zomaar.

Tot slot nog een video van de UFO die het Xiaoshan Airport zou hebben ontregeld. Zeg het maar, is het werkelijk een UFO? Of is het gewoon een raket, een privévliegtuig, een vreemde reflectie van het licht of het werk van een handige videoknutselaar?

Lees ook:Chinees vliegtuig in brand na opstijgen
Lees ook:Tibet krijgt vliegveld naast Mount Everest
Lees ook:Vlieger op landingsbaan legt vliegveld uren plat
Lees ook:Chinezen zien UFO en gooien vliegveld dicht
Lees ook:KLM start lijnvlucht naar Hangzhou

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “China blijft in de ban van mysterieuze UFO

 1. Ate Auteur

  Wellicht dat je gelijk hebt. Echter, het blijft toch vreemd dat men het in China nodig vond een vliegveld dicht te gooien vanwege een UFO. Vind je niet?

    /   Reply  / 
 2. jeroen

  @unknow hier betweter hadden we jouw maar als president, een militaire lancering, dat klinkt in mijn ogen ogen nog ongeloofwaardiger dan dat er een ufo vliegt mmmmmmmm ffe checke vliegveld dicht, geen contact op radar honderden getuigen, filmpjes en nog steeds geen verklaring afgegeven hoe dom kan jij zijn?…………………..fijn weekend en slaap maar lekker verder

    /   Reply  / 
 3. leroyspek

  ik vind het raar maarja wat zou het nu kunnen zijn en echte ufo met aliens of vuurwerk of een raket en de fot lijkt ook aardig raar maar ja we weten het niet het blijft en mistiry man kom op met dat antwoord is hety acht of nop

    /   Reply  / 
 4. UfoBlogger

  Het sluiten van een vliegveld kost enorm veel geld en gebeurt niet als het niet nodig is.

    /   Reply  / 
 5. dorien

  haha ik moest lachen toen ik het hoorden.
  Maar zal het echt waar zijn ???????

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>