Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto

Van Italië naar China. Dat is al met al een hele reis. Het gros van de mensen kiest er dan ook voor om die reis per vliegtuig af te leggen. Maar een groepje ingenieurs uit Italië besluit het eens helemaal anders te doen. Ze gaan met de auto. En dan niet met een gewone auto, nee, een auto zonder bestuurder.

Voor de Italianen is de 13.000 kilometer lange reis de manier om te ontdekken hoe een bestuurderloos voertuig reageert op verschillende omstandigheden. Tijdens de lange tocht naar China zullen de feloranje busjes namelijk van alles tegenkomen: hitte, kou, regen, bergen, barre wegen, druk verkeer, verlaten straten, slechte medeweggebruikers. Kortom, de ultieme omstandigheden om te kijken hoe goed een auto zonder bestuurder nu werkelijk presteert.

Overigens is het oranje busje niet helemaal verlaten. Want ook al zit er niemand achter het stuur, tijdens deze testrit blijven er wel een paar ingenieurs in de auto zitten. Mocht het dan toch misgaan, kunnen ze altijd de besturing overnemen.

Lees ook:Ongelooflijk, zoals die Chinees aan de dood ontsnapt
Lees ook:Ook Chinees gaat 520 dagen ‘naar Mars’
Lees ook:Chinese auto verdwijnt bijna in de weg
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:Balen, die Chinese e-auto komt pas eind 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>