Ai, daar duikt weer een bus van een klif af

In het zuidwesten van China, provincie Sichuan, is gisteren een ernstig busongeluk gebeurd. Een bus met 22 passagiers viel van een klif af, waarna het voertuig meer dan 8 meter naar beneden stortte. Zeker dertien mensen kwamen daarbij om.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, maar volgens de berichten verloor de chauffeur de controle over het stuur, waarna de bus door de vangrail brak en over de rand heen viel. Behalve de dertien doden, zijn er ook nog eens negen mensen gewond geraakt.

In China zijn dergelijke ongelukken helaas niet zeldzaam. Het Chinese verkeer eist jaarlijks aan duizenden mensen het leven. Veel van die ongelukken komen direct of indirect voort uit alsmaar terugkerende problemen, zoals zwaar overbeladen voertuigen, slecht onderhoud, slecht rijgedrag en barre wegen.

Lees ook:China gooit gevaarlijke mijnen dicht
Lees ook:Bus duikt van brug af: 19 doden
Lees ook:China wil de wegpiraat harder aanpakken
Lees ook:Chinese arbeidsregels vaak nog niet nageleefd
Lees ook:Zwaar overladen bus valt in ravijn: 11 doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>