China ontwikkelt trein van 600 km per uur

Op dit moment heeft China al een trein die een maximumsnelheid bereikt van 431 kilometer. Deze Maglev-trein zweeft tussen Shanghai en het vliegveld Pudong. Maar 431 kilometer is voor de Chinezen nog niet hard genoeg. Er is namelijk een Maglev in ontwikkeling die een topsnelheid van 600 kilometer per uur gaat halen.

Volgens één van de bouwers kan de 600 kilometer per uur gehaald worden door gebruik te maken van vacuüm pijpleidingen. Daar kan de trein dan doorheen vliegen, zonder dat het voertuig ooit last heeft van de wind of andere vertragende zaken.

Wanneer de trein in gebruik wordt genomen, zal voorlopig nog wel even onbekend blijven. De trein zal eerst volledig ontwikkeld moeten worden en wanneer de trein er dan eenmaal is, zal men iets met die vacuüm pijpleidingen moeten doen. Want het mag duidelijk zijn dat het gewone treinspoor hier niet voor is gebouwd.

Lees ook:900 kilometer in drie uur, zonder vliegtuig
Lees ook:Chinese trein gaat straks 380 km per uur
Lees ook:De snelste trein is van China: 416 km p/uur
Lees ook:De trein wordt sneller en sneller
Lees ook:China wil nog veel meer metro’s in de steden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>