Al eens met een frauderende piloot gevlogen?

Een echt prettig vooruitzicht kan je het niet noemen, als passagier in een vliegtuig zitten dat wordt bestuurd door een piloot die zijn cv naar eigen inzicht heeft ingevuld. Toch is dat wat meer dan 200 Chinese piloten hebben gedaan. Ze vervalsten hun kwalificaties en telden er voor het gemak maar wat extra vlieguren bij.

De fraude kwam aan het licht na het ongeluk met een toestel van Henan Airlines, op 24 augustus. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven en de eerste onderzoeken wijzen uit dat het ongeluk – de piloot miste de landingsbaan – is gebeurd door een fout van de piloot. Toen de onderzoekers verder keken ontdekten ze dat er op zijn minst 200 piloten in China actief zijn die met een valse cv vliegen. Een onbekend aantal piloten is voorlopig geschorst.

Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Hong Kong zoekt al dagen naar een piloot
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Tien doden na gasexplosie in kolenmijn
Lees ook:Ai, daar duikt weer een bus van een klif af

1 Reacties // Reageer

One thought on “Al eens met een frauderende piloot gevlogen?

  1. Veilig Varen

    Zal me dus ook niks verbazen als dit bij veel meer vliegtuigmaatschappijen voorkomt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>