China opnieuw naar de maan

China heeft gisteren een onbemande maansonde naar de maan gestuurd. Het was alweer de tweede keer dat China dit deed, nadat het in 2003 ook al een ruimtesonde op liet stijgen.

De ruimtesonde die gisteren vanuit de provincie Sichuan de ruimte werd ingestuurd, moet foto’s maken voor de Chinezen. Over een dag of vijf komt de satelliet aan bij de maan, waar hij, als alles goed gaat, omheen zal draaien. De sonde zal dan foto’s maken, zodat China zich verder kan voorbereiden op een bemande missie naar de maan. Die moet in 2017 plaatsvinden.

De lancering van de ruimtesonde was gisteren op de Chinese tv-zender CCTV te zien. Op YouTube circuleren verschillende filmpjes over de lancering, waaronder de vijftien minuten durende video die hieronder staat. Na een kleine vier minuten wordt overgeschakeld op een Engelstalig verslag.

Lees ook:Een ‘Hemels Paleis’ in de ruimte
Lees ook:CCTV torens aan elkaar gebouwd
Lees ook:Olympisch nieuwjaar
Lees ook:‘Chinese boy’ zoekt vrienden op youtube
Lees ook:Shanghai Metro biedt zoenend stel excuses aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>