Inwoners van Xinjiang: u mag weer e-mailen

De Chinese regering heeft het e-mail verkeer in de autonome regio Xinjiang afgelopen zaterdag weer volledig mogelijk gemaakt. Na de zware rellen van vorig jaar juli tussen Oeigoeren en Han-Chinezen legde China het gebruik van internet, e-mail en sms-verkeer volledig stil in Xinjiang. Maar sinds januari van dit jaar komt de autonome regio ook digitaal weer een beetje tot leven.

Naast het opheffen van de e-mail blokkade is het ook weer toegestaan ongelimiteerd sms-berichten te versturen. Sinds het begin van februari mochten de Oeigoeren niet meer dan 20 smsjes per dag versturen. Dit omdat de Chinese regering van mening is dat sms-berichten een belangrijke rol hebben gespeeld bij de organisatie van de ‘5 juli rellen‘.

Een volledig gebruik van internet zit er voorlopig nog niet in voor de inwoners van Xinjiang. Tot nu toe waren er slechts 27 websites beschikbaar in de regio. Dat aantal is nu opgeschroefd naar 32. Volgens een woordvoerder gaan er binnenkort nog meer websites open voor de Oeigoeren, maar wanneer dat zal zijn wil hij niet zeggen. Voorlopig vreest China nog vooral dat al die internetsites de onrust opnieuw zullen aanwakkeren.

Lees ook:Urumqi leeft digitaal weer een beetje
Lees ook:China verwacht opnieuw problemen in Xinjiang
Lees ook:China wijst nieuwe partijleider aan voor Xinjiang
Lees ook:Vijf Oeigoeren ter dood veroordeeld
Lees ook:Nu ook e-mail in Xinjiang!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>