Tijgers sterven door ondervoeding dierentuin

Dat de omstandigheden in de Chinese dierentuinen niet al te best zijn, is bij veel mensen al bekend. De hokken zijn klein, de dieren krijgen geen aandacht en worden vaak ondervoed. Afgelopen weekend leidde dat er nog toe dat een Bengaalse tijger een verzorger aanviel. Maar dat het altijd nog erger kan, blijkt wel in de dierentuin van Shenyang. Daar stierven de afgelopen drie maanden zeker elf Siberische tijgers. Hoofdoorzaken: voedseltekort en ziektes.

Een bericht in de Shanghai Daily vertelt vandaag dat de dierentuin al langere tijd verlies draait en daarom stevig aan het bezuinigen is. Personeel klaag dat het nog veel salaris tegoed heeft en de dieren krijgen nauwelijks nog te eten. Elke tijger krijgt twee keer per dag het geraamte van een kip in zijn hok gegooid en moet het daar maar mee doen. De gevolgen zijn noodlottig. Twee jaar terug was de honger onder de Siberische tijgers zo groot dat ze elkaar begonnen op te eten, vorig jaar november raakte een verzorger zwaargewond toen een hongerige tijger het op hem had voorzien.

In de afgelopen maanden is het verder bergafwaarts gegaan met de dierentuin van Shenyang. Bang voor meer incidenten werden de tijgers opgesloten in nog kleinere kooien en door een gebrek aan voedsel kregen de dieren nierziektes en infecties. Het gevolg: elf Siberische tijgers, een soort die in het wild nauwelijks nog voorkomt, stierven in drie maanden tijd. Op één dag werden zes dood in hun hok gevonden. Hoeveel andere dieren er door ondervoeding en ziektes in de dierentuin van Shenyang zijn omgekomen is onbekend, maar reken er gerust op dat het er veel te veel zijn.

Lees ook:Gelukkig, Chinese dierentuin dicht na drama met tijgers
Lees ook:Tijgers eten tijger in dierentuin
Lees ook:Verzorger laat hek open, tijger verscheurt man
Lees ook:Tijger eet liever verzorger dan dierentuinvoedsel
Lees ook:Chinese dierentuin laat herten uitdrogen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tijgers sterven door ondervoeding dierentuin

  1. yvonne van rosmalen

    daar in dat land.zijn ze dus ook niet goed voor deze dieren,ik begrijp die mens daar dus niet,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>