Verzet onder Chinese arbeiders groeit

In China verandert de wereld al enkele jaren in een zeer hoog tempo. Welvaart is voor een steeds groter wordende groep bereikbaar en rijkdom spreidt zich over het land uit. Maar de kloof tussen arm en rijk blijft groot en het verzet onder Chinese arbeiders groeit.

Want waar de arbeiders jarenlang al blij waren dat ze konden werken, daar beginnen ze zich nu steeds meer te realiseren dat ook zij rechten hebben. Voor het eerst in jaren mag er weer voorzichtig gestaakt worden in China, maar dat neemt de onrust nog niet weg. Het verzet tegen het onrecht lijkt zelfs met de dag groter te worden en de voorbereiding ervan vindt zoveel mogelijk buiten het zich van de overheid plaats. Bij Al Jazeera maakten ze er een veelzeggende reportage over:

Lees ook:Forse verhoging minumloon in groot deel China
Lees ook:Chinese arbeiders zien flinke stijging minimumloon
Lees ook:Vakantie? Eerst salaris vangen
Lees ook:Ook bij Toyota staken de Chinezen
Lees ook:De straat op om tegen Japan te demonstreren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>