Boek Chinese nobelprijswinnaar wordt vertaald

Het boek ‘The Monologues of a Doomsday’s Survivor’ van de Chinese Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo komt volgend jaar uit in een Nederlandstalige versie. Dat heeft uitgeverij De Geus enkele dagen geleden bekend gemaakt. Liu won vorige week de Nobelprijs voor de Vrede, wat de Chinese autoriteiten erg kwaad maakte. Zij zien Liu als een crimineel en hebben hem in 2009 opgesloten voor een elf jaar durende celstraf.

Dat Beijing alles behalve blij is met de prijs die Liu heeft gewonnen, blijkt ook wel uit het feit dat Liu’s vrouw haar huis niet meer uit mag. Zij heeft huisarrest gekregen van het regime en de autoriteiten hebben haar telefoonlijn afgesloten. Journalisten die toch proberen Liu Xia te spreken, komen niet verder dan een handvol bewakers en een slagboom.

Lees ook:Chinese vrouw pleegt zelfmoord vanwege nepgeld
Lees ook:Alweer zo’n rare dood na protest tegen slopers
Lees ook:‘Dissident’ Liu Xiaobo krijgt Nobelprijs voor de Vrede
Lees ook:Levend begraven na protest tegen slopers
Lees ook:Chinese oplichtster ter dood veroordeeld

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Boek Chinese nobelprijswinnaar wordt vertaald

  1. Jorein Versteege

    Vrijheid voor Liu Xiaobo!!

    Daar moeten alle westerse overheden zich voor inzetten. Helaas is het westen veel te blij met het regime in China. Onze almachtige ”democratische” leiders vinden economische belangen belangrijker dan de vrijheid van meningsuiting. Voor westerse leiders is de vrije markt god en concurrentie koning. Handel met China is voor hun belangrijker dan vrijheid en democratie.

    Liu Xiaobo is een liberaal democraat. Een aanhanger van de vrije markt economie. Ik steun zijn economische overtuigen niet, maar hij hoort vrij te komen. Iedereen heeft het recht op een mening. Liu Xiaobo is een dappere strijder voor de vrijheid van meningsuiting. HIJ MOET VRIJ!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>