China gooit gevaarlijke mijnen dicht

De Chinese regering praat al lange tijd over het veilig maken van de kolenmijnen, en het lijkt erop dat het land eindelijk de daad aan het woord toevoegt. De autoriteiten hebben het afgelopen jaar namelijk niet minder dan 1.355 mijnen op slot gegooid, voornamelijk kleine en gevaarlijke mijnen.

China worstelt al decennia met de mijnindustrie. Voor het in leven houden van de economie heeft China de mijnen hard nodig, maar de Chinese mijnen staan bekend als zeer gevaarlijk. In geen enkel land komen jaarlijks zoveel mijnwerkers om als in China. Vorig jaar kwamen er nog 2.631 mensen in de mijnen om, het jaar daarvoor 3.215.

Ook in het afgelopen jaar deden zich vele ongelukken voor in de Chinese mijnen. Ongelukken die vaak voortkwamen uit het niet naleven van veiligheidsregels, corruptie en slecht onderhoud. De autoriteiten hopen dit jaar 1.539 gevaarlijke mijnen dicht te gooien. Hoeveel nieuwe er ondertussen worden geopend is onbekend.

Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:Dodelijke Chinese mijnen een beetje veiliger
Lees ook:Opnieuw mijnongeluk in China
Lees ook:Mijnexplosie in Chenzhou eist 17 levens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>