Chinese kleuters opnieuw slachtoffer steekpartij

Ondanks het aanscherpen van de veiligheidsmaatregelen, was een Chinese kleuterschool vanochtend opnieuw het slachtoffer van een steekpartij. Om 8 uur vanochtend (lokale tijd) drong een man een school binnen, waarna hij zeven kinderen doodstak en één leraar. Twintig kinderen raakten gewond.

Het incident gebeurde in de stad Hanzhong, wat in de provincie Shaanxi ligt. Het is alweer het vijfde steekincident op een Chinese school sinds 23 maart. Toen stak een ex-dokter 8 kinderen dood in Nanping. In de weken die daarop volgden werd de moordpartij van de dokter op verschillende plaatsen in China en door verschillende mensen gekopieerd.

Na de vorige steekpartijen heeft de Chinese regering de scholen opgeroepen de veiligheid te verbeteren. Op veel scholen hangen nu camera’s en houden politie- en veiligheidsmensen de boel in de gaten. Volgens een bericht van The Associated Press worden ook de scholen in Hanzhong door patrouillerende politiemensen beveiligd, maar dat heeft de steekpartij niet kunnen voorkomen.

Over het motief van de dader, die Wu wordt genoemd en eind 40 zou zijn, is nog niets bekend. Wu zou dichtbij de kleuterschool gewoond hebben. Direct na het incident heeft hij zelfmoord gepleegd.

Lees ook:Chinees steekt 28 kinderen neer op kleuterschool
Lees ook:18 Chinese kinderen neergestoken op school
Lees ook:Schoolkinderen krijgen massaal vergiftigde melk
Lees ook:Derde incident: Chinese boer valt kinderen aan
Lees ook:Dodelijke aanslag op Chinese schoolkinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>