Aardbevingspaniek: trilt de grond nou wel of niet?

Komt er nou wel of niet een aardbeving? De mensen in de Chinese provincie Shanxi weten het nog niet zo zeker. Tienduizenden inwoners van Taiyuan, Jinzhong, Changzi en Jincheng vreesden vanmiddag dat een aardbeving van kracht 6 op de Schaal van Richter hen zou raken en gingen daarom haastig op zoek naar een veilige schuilplaats. Volgens de lokale overheden was er echter helemaal geen aardbevingsgevaar. Een misplaatste grap of een fout van de overheid?

Het is erg vaag waar de paniek onder de mensen exact vandaan is gekomen, maar volgens een bericht in de China Daily werden de bewoners van verschillende dorpen vanmiddag door luidsprekers opgeroepen hun huis te verlaten en een veilige plek te zoeken. Het provinciale aardbevingsbureau van Shanxi ontkent echter dat er een aardbeving op komst was. Paniek om niets dus?

Misschien, ware het niet dat Shanxi op 24 januari werd geraakt door een aardbeving van 4,8 op de Schaal van Richter. Die aardbeving werd niet door het aardbevingsbureau aangekondigd en dat hetzelfde bureau zei in een reactie dat geruchten over aardbevingen nooit geloofd moeten worden. Dat blijkt uit een artikel van UPI Asia. Bovendien heeft China geregeld met aardbevingen te maken. Soms met zeer zware gevolgen, zoals twee jaar geleden in de provincie Sichuan. Andere keren lichte aardbevingen die nauwelijks in het nieuws komen. Zoals de aardbeving op 31 januari van dit jaar en de aardbeving die zich een paar dagen terug bij de grens met Rusland voordeed. Voortekenen van moeder natuur? Of was er vanmiddag toch een storm in een glas water?

Lees ook:Qinghai opnieuw geraakt door aardbeving
Lees ook:Twee lichte aardbevingen in Noord-China
Lees ook:Aardbeveving China eist zeker 400 slachtoffers
Lees ook:Ook panda’s in China zwaar getroffen door aardbeving
Lees ook:44 duizend mensen in noord-China getroffen door aardbeving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>