Ontevreden Chinees vergiftigde dumplings

Een 36-jarige man uit China heeft bekend dat hij ruim twee jaar terug met opzet dumplings heeft vergiftigd. De dumplings, een zeer populair gerecht in China, werden ingevroren en geëxporteerd naar Japan. Eind 2007 en begin 2008 werden zeker tien Japanners ziek na het eten van de jiaozi, zoals de snack in China wordt genoemd.

Kort na het voorval ontstond er een groot wantrouwen tussen Japan en China. Japan scherpte de importregels van voedsel uit China aan, waardoor de export van Chinees eten naar Japan een afname van dertig procent zag. Een onderzoek na de oorzaak van de vergiftiging leverde aanvankelijk geen resultaat op, maar de Japanse politie wees erop dat de oorzaak toch echt in China moest liggen.

Een nieuw onderzoek leidde uiteindelijk naar de 36-jarige Lu Yueting. In zijn huis trof de politie injectors aan waarmee hij dumplings heeft volgespoten met het verdelgingsmiddel methamidophos. Lu zei later dat hij ontevreden was met zijn salaris en zijn collega’s. Door de dumplings vol te spuiten met het methamidophos hoopte hij wraak te nemen.

Lees ook:Nepsigaretten in beslag genomen
Lees ook:Ontvoerde meisjes vrij na jaar opsluiting in kelder
Lees ook:Achteloze dokter verwijderde bijna de hele maag
Lees ook:Oma vraagt losgeld na ontvoering kleinzoon
Lees ook:China en Japan ruzieën nog even door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>