Liever een Chinese weerman dan de dokter

Een brand in de schuur, in de keuken of in het restaurant? Veel Chinezen zullen zich dan niet al te veel zorgen maken over de afloop. Uit een onderzoek van Reader’s Digest China Magazine blijkt namelijk dat werken bij de brandweer als het meest betrouwbare beroep geldt.

Het onderzoek van de Chinese Reader’s Digest werd gehouden onder ruim 1.100 Chinezen. De ondervraagden kregen een lijst van veertig beroepen en konden daarop aangeven waar ze het meeste vertrouwen in hebben. Na de brandweerman zijn het de soldaat, de boer en de leraar die op veel vertrouwen kunnen rekenen. Opvallend is dat de weerman (nummer 5) in het onderzoek hoger scoort dan de rechter (7) en de dokter (9), terwijl het weer toch één van de meest onbetrouwbare zaken ooit is en de mens bij een doktersbezoek juist gebaat is bij een goede vertrouwensband.

Behalve de meest betrouwbare beroepen mochten de Chinezen ook aangeven in welke personen ze het meeste vertrouwen hebben. Op nummer drie staat basketbalspeler Yao Ming, op nummer twee de dokter Zhong Nanshan. Maar het meeste vertrouwen stellen de ondervraagden toch in Yuan Longping, een vooraanstaande agrarische wetenschapper. En de Chinese politici? Opvallend of niet, maar die hebben de top 10 niet gehaald.

Lees ook:Hong Kong verliest vertrouwen in Jackie Chan
Lees ook:Wie wint het WK? Brazilië, zegt China
Lees ook:China voert spiekwet in
Lees ook:Achteloze dokter verwijderde bijna de hele maag
Lees ook:Chinese vrouwen zien liever geld dan liefde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>