Expositie Bodies nu in China

De exposities Bodies, het afgelopen jaar ook te bewonderen in de Beurs van Berlage, is neergestreken in Sichuan. De tentoonstelling, waarbij menselijke lichamen zijn gestript tot alleen spieren, zenuwen, huid of ingewanden, zal de komende tijd door het hele land touren.

Opmerkelijk is dat andere landen hun vraagtekens zetten bij de herkomst van de lichamen in Bodies. De tentoongestelde lijken zijn duidelijk Chinezen, maar of deze mensen en hun families toestemming hebben gegeven, lijkt nog niet helemaal duidelijk. De Volksrepubliek zelf heeft duidelijk geen moeite met de twijfels, dus wie (waarschijnlijk goedkoper dan in Nederland) in zijn vakantie een kijkje wil nemen, heeft daar nog het hele jaar de tijd voor.

Lees ook:Rookvrije Spelen in China?
Lees ook:Usher geeft China’s eerste grote concert in tijden
Lees ook:Ster neemt afstand na sexschandaal in China
Lees ook:Twee arrestaties na dumpen 21 babylijkjes
Lees ook:Dalai Lama wil weer even terug naar China

1 Reacties // Reageer

One thought on “Expositie Bodies nu in China

  1. Marc

    De tentoonstelling komt oorspronkelijk uit China. Als ik het me goed herinner zijn alle lichamen jaren geleden opgezet door een universiteit in Dalian.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>