Chinese reisgekte kost dode

Dringen in de rij voor het loket, ellebogen gebruiken bij het controleren van de kaartjes en duwen en trekken op het perron. Het is niks nieuws in China in deze tijd van het jaar. 150 miljoen Chinezen grijpen het Chinees nieuwjaar aan om met de trein af te reizen naar familie. Dit jaar echter met een dodelijk slachtoffer tot gevolg.

Een studente stond samen met zeshonderd andere reizigers te wachten op het perron van het station in Wuhu, toen de massa in beweging kwam voor de trein was gestopt. In het gedrang werd ze naast het perron geduwd, precies op het moment dat de trein daar over de rails reed.

Normaal gesproken mogen de reizigers pas het perron op zodra de trein gearriveerd is. Sneeuwval en de enorme drukte zorgden echter voor chaos en vertraging.

Het ongeluk leidde tot ongerustheid onder de andere reizigers, die bang zijn dat de drukte rond het Chinees nieuwjaar kan leiden tot meer slachtoffers. Autoriteiten zoeken naar een oplossing, maar tot die tijd is het misschien beter je niet in de buurt van een trein te begeven zolang het niet nodig is de komende maand.

Foto: Chinezen wachten in lange rijden voor het loket om tickets te kopen. Xinhua

Lees ook:Popconcerttoestanden op Chinese stations
Lees ook:Megaspits verwacht in Chinese treinen
Lees ook:En iedereen weer terug! China verwacht massa treinreizigers
Lees ook:Vrouw mist trein én bagage door innig afscheid op perron
Lees ook:Chinees Nieuwjaar vieren: waar moet ik zijn?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>