Pandabeer Tai Shan maakt kennis met China

Reuzenpanda Tai Shan is weer uit quarantaine en heeft gisteren voor het eerst kennisgemaakt met het Chinese publiek. De in een Amerikaanse dierentuin geboren panda werd een maand geleden naar China gehaald, het land waar de ouders van Tai Shan ook geboren zijn.

Tai Shan’s ouders werden in 1972 aan de Amerikaanse president Richard Nixon geschonken en leefden jarenlang in de dierentuin van Washington. China stelde bij de gift destijds wel de voorwaarde dat de panda’s en hun volgelingen elk moment terug kunnen worden gehaald naar het vaderland. Een voorwaarde die Amerika begin februari in moest lossen. Samen met soortgenoot Mei Lan vloog Tai Shan begin februari naar zijn nieuwe huis in Chengdu.

In Amerika is Tai Shan sinds zijn geboorte in 2005 tot een ware held uitgegroeid. De panda leverde de dierentuin van Washington duizenden bezoekers op en werd door honderden fans op de voet gevolgd. Het afscheid van Tai Shan en Mei Lan wist zelfs de uitzending van CNN  te halen en verschillende bezoekers lieten hun  tranen ongegeneerd gaan. Bij aankomst in China werden de panda’s aanvankelijk in quarantaine gezet, zodat de dieren in stilte konden wennen aan hun nieuwe omgeving.

De verzorger van Tai Shan verklaarde dat de panda het nu goed genoeg doet om weer buiten te kijken. “Hij is gewend geraakt aan het klimaat, de lucht, de omgeving en het eten.” Dat laatste is niet echt verwonderlijk, daar panda’s in elke dierentuin een bamboemenu krijgen voorgeschoteld. Binnenkort mag ook Mei Lan van de Chinese buitenlucht genieten.

Lees ook:Warm welkom voor panda's
Lees ook:Hongerige panda breekt varkenshok open
Lees ook:Het gaat een beetje beter met wilde panda’s
Lees ook:Politiehonden leren panda’s vechten
Lees ook:Chinese boer aangehouden voor vergiftigen panda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>