Chinese economie aan banden

Een paar dagen geleden schreef ik al over de explosieve groeicijfers van de Chinese economie en de voor-en nadelen daarvan. China zelf blijkt echter vooral de negatieve kanten van het cijfer 11,6 te zien. Daarom heeft president Hu Jintao vandaag verklaard in 2008 een strak monetair beleid te gaan voeren.

Al jaren probeert China de economische groei min of meer te stabiliseren op 8%, maar de laatste jaren ligt die constant boven de 10%. Dat zorgt niet alleen voor een kloof tussen arm en rijk, maar ook voor flinke inflatie, concurrentie en handelsconflicten en uitbuiting.

De Chinese leider heeft besloten dat banken minder mogen bijdragen aan binnenlandse investeringen en de Chinese munt moet duurder worden. Volgend jaar hoopt de regering met een streng beleid de enorme economische groei weer enigszins onder controle te hebben.  

Lees ook:China rekent dit jaar op 8 procent groei
Lees ook:Druk op de schouders
Lees ook:Europese bedrijven gaan lekker in China
Lees ook:Stelling: China wordt het economische centrum van de wereld
Lees ook:Economische bloei eindelijk positief voor minderheden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>