China’s verschil tussen stad en land steeds groter

Wie in China een bezoekje brengt aan een miljoenenstad en vervolgens een paar dagen afzakt naar het platteland, kan er niet omheen: het grote verschil tussen arm en rijk. Volgens een rapport, dat de minister van landbouw Zhengcai gisteren presenteerde, is het inkomstenverschil tussen boeren en stedelingen alleen maar groter geworden. Ook tussen landelijke gebieden onderling bestaat een groot verschil.

 

Het grootste probleem ligt in de ontwikkeling van de gebieden. Hoewel de netto inkomens van de boeren zijn verhoogd en de regering dit jaar 80 miljard heeft gespendeerd aan ontwikkelingen, komen de meeste technologische ontwikkelingen uit het land nooit op het platteland terecht. Daarnaast verlaten veel boeren het platteland om naar de stad te gaan en zijn wegen nog altijd slechts begaanbaar. De oplossing volgens de minister? Volgend jaar nóg meer geld steken in de ontwikkeling van rurale gebieden en inkomsten van de boeren. Maar zolang ook de steden zich op dit tempo blijven ontwikkelen, zullen er wel heel veel miljarden in het platteland moeten worden gepompt om het economische gat te dichten.

Lees ook:Extreme sneeuw en kou in China: problemen en pret
Lees ook:Eindelijk ziek kunnen worden
Lees ook:Economische bloei eindelijk positief voor minderheden
Lees ook:China groeit en krijgt vergrijzingsprobleem
Lees ook:Mannenoverschot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>