Flinke uitbreiding vliegtuigvloot Air China

Terwijl in de gehele westerse wereld de luchtvaartindustrie moeite heeft om het hoofd boven water te houden (er zou iets van een economische crisis zijn), laten de Chinezen maar weer eens zien dat ze er net iets anders voor staan. Air China, één van China’s grootste luchtvaartmaatschappijen, heeft namelijk bekendgemaakt dat het twintig nieuwe exemplaren van de Airbus A320 heeft besteld. Niet ter vervanging van oude vliegtuigen, maar om de vloot uit te breiden.

De nieuwe Airbussen worden tussen 2011 en 2014 verwacht en zullen hoofdzakelijk gestationeerd  worden op het vliegveld van Chengdu, waar ze worden ingezet voor vluchten naar het zuidwesten en het oosten van China. Air China verwacht namelijk dat het aantal passagiers in deze omgeving in de komende jaren alleen nog maar verder zal groeien. Met de order zou een bedrag gemoeid zijn van 1,63 miljard yuan, een slordige 175 miljoen euro.

Lees ook:Vlieger op landingsbaan legt vliegveld uren plat
Lees ook:Opnieuw uitbreiding vliegtuigvloot Air China
Lees ook:Tibet krijgt vliegveld naast Mount Everest
Lees ook:KLM start lijnvlucht naar Hangzhou
Lees ook:Volgend jaar kun je met Tibet Airlines vliegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>