Chinese arbeiders rekenen op forse loonsverhoging

Nu het nieuwe Chinese jaar begonnen is, rekenen veel Chinezen erop dat ze dit jaar meer betaald krijgen. Uit een bericht van de China Daily blijkt dat zes van de tien Chinezen meer loon verwacht. Volgens een artikel in De Volkskrant van vandaag worden de lonen bij sommige bedrijven binnenkort met 15 tot 20 procent verhoogd.

De stijgende lonen hebben de Chinezen te danken aan de steeds krapper wordende arbeidsmarkt in China. Was er vorig jaar nog een daling van het aantal arbeidsplaatsen zichtbaar, dit jaar wordt er vooral een tekort aan ervaren arbeidskrachten verwacht. Wil een bedrijf nog interessant zijn voor nieuwe arbeiders, dan zal ze meer moeten bieden en dus moeten de lonen omhoog. Vervelend voor kleine bedrijfjes die krap in hun geld zitten, maar goed nieuws voor de arbeider en gunstig voor de sociale ontwikkeling.

Ondertussen heeft het Nationaal Statistisch Bureau van China al uitgezocht waar al dat geld straks naartoe gaat. Het grootste deel van de Chinezen is van plan een computer aan te schaffen, maar ook een vakantie en de aanschaf van een auto zien veel van hen wel zitten. Door de stijgende huizenprijzen in steden als Beijing en Shanghai wordt er op de huizenmarkt dit jaar geen enorme toename verwacht.

Lees ook:Chinese arbeiders zien flinke stijging minimumloon
Lees ook:Chinese economie zet nog een tandje bij
Lees ook:De export groeit en de arbeider wordt veeleisender
Lees ook:Vliegverkeer Hong Kong weer op oude niveau
Lees ook:Zeepaardjes en zijderupsen op Olympisch menu in China

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Chinese arbeiders rekenen op forse loonsverhoging

  1. Pingback: Nike huarache

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>